jueves, 22 de septiembre de 2022

XOVES 22 de SETEMBRO do 2022

Segundo programa desta nova tempada 2022/23, que comezamos, coma sempre, dándolles a ben-vinda e deseguida poñémonos en contacto co noso primeiro convidado: BERNARDINO CREGO CERVANTES, Presidente do Centro Portugués en Vigo. Agradecémoslle a súa amable atención. Conversamos un bocadiño con el e infórmanos das próximas Xornadas que realizarán o vindeiro mes de outubro adicadas á Saudade, nas que participarán importantísimas personalidades galegas e portuguesas. Os eventos en cidades de Portugal e Galicia.

A seguinte intervención é con BEATRIZ DOURADO, unha Profesora, escritora e poeta galega que, aínda que naceu en Barcelona, está a exercer a súa profisión en Galicia. Recentemente ten publicado un poemario que leva por título: IntraGERRAS, editado pola Editorial Urutau. Tódolos nosos oíntes e seguidores poden poñerse en contacto con esa editorial e seguro que o poderán adquirir.
 

Na segunda hora sempre conectamos co noso correspondente na capital da Ribeira Sacra, Monforte de Lemos, Xosé Mannuel F. Montes, que leva adiante a sección Quen che Preguntou? Fainos un percorido informativo cos seus Ghústanme e Desghústanme, que depois finaliza cos seus apuntes da "libretiña pequena" coa aportación recadadora de frases e ditos populares con retranca, moi acaída.

Falamos, a continuación con ADRIÁN EIRAS, que xunto coa súa irmá JESSICA levan adiante a Empresa "Patatas EIRAS" en Lugo. A pesar de que este ano de seca e mal tempo para a colleita dese producto tan aprezado en Galicia e cáseque en toda España, están tendo grande demanda e atendendo a tódolos seus clientes. Agradecémoslle a súa aportación no programa de hoxe e desexámoslle moita sorte.


Conectamos novamente con Lugo, para falar con HECTOR PÉREZ RAMOS, do "Forno de Lugo". Teñen distribución e venta dos seus productos en Vigo e Madrid. Na actualidade forman parte desa empresa nada menos que cen operarios. Infórmanos de que virán a Barcelona, concretamente á rúa Cruz Cubierta, esquina Praza de España, os días 1 e 2 de outubro e aproveita para convidar a toda audiencia para que se acheguen algún deses días a ese "stand", porque poderán mercar os productos que elaboran no Forno e outros moitos de proximidade, como embutidos, viño, mel... ... e como non empanadas, pan e tamén poderán degustar o pulpo galego, porque virá con el un pulpeiro da zona. Desexámoslle moitos éxitos.

E finalizamos o programa desexándolles unha feliz semana. Aquí deixamos o programa completo:

No hay comentarios:

Publicar un comentario