Comezamos un programa máis de "Galegos no BAIX" dándolles a Ben-vinda e despois dun bocadiño de música conectamos con Galicia para recibir a
Ana Vázquez da
Queixería AIRAS MONIZ, en Chantada, na Ribeira Sacra Lucense. Dámoslle os nosos parabens por teren recibido a
Medalla de Ouro ao Mellor Queixo Azul de España. Tamén nos indica que teñen recibido outros dous Premios relacionados co bon facer da súa Empresa. Mantemos unha conversa moi ilustrativa e aprendemos un chisco máis sobre esa elaboración tan especial do queixo
"Savel" que é o premiado, xunto con outro queixo, Terra, que tamén recibiu outros premios e dos que Ana nos detalla con precisión. ¡Felicitámola e desexámoslle que sigan colleitando moitos éxitos!
Falamos con Xosé Vieira, un Matemático e escritor que ven de presentar dous libros moi interesantes. Recibimos unha lección de "bon facer social" que el predica coa defensa de moitas e importantes iniciativas para o ben da humanidade. Mágoa non ter máis tempo para seguir disfrutando da súa conversa.
Encetamos a segunda hora conectando novamente con Galicia para recibir a
Rubén Troitiño, grande mestre gaiteiro e investigador. Parabenizámolo pola posta en marcha dunha páxina web, creada por el mesmo, e moi interesante:
www.musicasdaterrademontes.com. Chea de documentación e historia. Fálanos dese proxecto no que levaba traballando moito tempo, pero que ten previsto seguir actualizándoo e desexando que participen del tódolos interesados na música tradicional e outros aspectos que el mesmo nos relata. Agradecémoslle que comparta cos nosos oíntes e seguidores ese seu traballo.
Finalizamos o programa de hoxe conectando con Silvia Pardo, do "Salón Internacional de Turismo Gastronómico de Ourense" : XANTAR 2021. Despois de agradecerlle a súa amable atención (que sempre nos prodiga) para falarnos dese grande evento que cumple 21 anos de existencia. Información detallada para que os nosos oíntes e seguidores se interesen por asistir. ¡Grazas, Silvia!
¡Que teñan unha feliz semana!
Aquí teñen o programa enteiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario